Наша адреса:

проспект Соборності, 5-Б
м.Київ, Україна, 02160

Зв'язатись з нами:

vipclub.ksu@gmail.com
+38 050 912 6319
+38 050 356 1363

Режим роботи:

ср, cб - 15:00-18:00

Перша Школа водолазної підготовки

в Україні

В Україні створено першу Школу водолазної підготовки

В Україні створено першу Школу водолазної підготовки

В Україні створено першу Школу водолазної підготовкиВ Одесі на базі національного військового флоту створено першу Водолазну школу! Насправді, така школа вже існувала раніше в Криму як кафедра живучості, водолазних і суднопідйомних робіт Академії ВМС ім. Нахімова, але внаслідок анексії Росією Криму систему підготовки водолазних кадрів було втрачено. Водолазну підготовку довелося відроджувати практично з нуля.

Звісно, досвід та практична допомога фахівців Київської морської школи ТСОУ також сталася б у нагоді, але Товариство начебто сприяння обороні України вже давно займається суто комерційною діяльністю та декларує співпрацю із ЗСУ виключно у лозунгах та заявах.

Проте, попри всі складнощі, перша група військовослужбовців вже проходить підготовку в новому одеському навчальному закладі Збройних Сил України. Наразі тут проходять підготовку військовослужбовці, які служать у пошуково-рятувальних підрозділах, підрозділах спецпризначення, а також представники Національної поліції та Управління державної охорони України.

– Сьогодні гостро стоїть питання укомплектування підготовленим особовим складом водолазних кваліфікацій не тільки підрозділів ЗС України, а це, до слова, військові частини та підрозділи пошуково-рятувального, протипідводно-диверсійного та інженерного забезпечення, спеціального призначення Військово-Морських Сил, Сил спеціальних операцій, Повітряних Сил, Десантно-штурмових військ, Сухопутних військ, Військової служби правопорядку, Головного управління оперативного забезпечення, Головного управління розвідки, військових навчальних закладів, науково-дослідних установ тощо, а й інших військових формувань та правоохоронних органів України, які колись готувались на базі ВМС ЗС України, – пояснює начальник пошуково-рятувальної служби Командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Олексій Нестеров.

Функціонування створеного навчального закладу полягатиме не лише у підготовці високоефективних водолазних кадрів для забезпечення потреб вітчизняного війська, нарощування спроможностей і боєздатності водолазних підрозділів, але й у досягненні практичної взаємосумісності з аналогічними підрозділами країн НАТО.

Фото АрміяInform

admin