Наша адреса:

проспект Соборності, 5-Б
м.Київ, Україна, 02160

Зв'язатись з нами:

vipclub.ksu@gmail.com
+38 050 912 6319
+38 050 356 1363

Режим роботи:

ср, cб - 15:00-18:00

ТСОУ

корупція, а не спорт

ТСОУ та спорт

ТСОУ та спорт

Опікуватися спортом для керівництва ТСОУ – робота марудна і нецікава. Всю свою спортивну і, зокрема, парашутну діяльність ТСОУ зосередила на розвитку комерційного напряму – платні стрибки для усіх бажаючих. Діяльність побудована під гаслом «делай деньги, делай деньги, остальное все дребебедень». Питання безпеки – також «дребебедень».

Люди, що спокушаються стрибнути, ризикують покалічитися чи навіть загинути. Приклад практично з власного досвіду: батько автора, якому закортіло спробувати – як-то там попід хмарами – так зламав ногу. Не дивно, бо групу новачків викинули в хмари і у вітер без належної підготовки – його й понесло на паркан. Медичної допомоги ніхто не надав, зі зламаною ногою довелося самотужки добиратися до Києва з-під Чернігова.

Найскандальніший – широковідомий випадок: коли 2006-го на аеродромі «Чайка» загинув екс-командир «Беркуту». Ходили чутки: це йому за бійку в ЦВК помстилися «помаранчеві». Насправді, це в ТСОУ зекономили на парашутах. У системи кустарної зборки просто обірвалися лямки.

Отже, якщо в ТСОУ так ставляться до комерційної складової своєї роботи, можна уявити, яким є ставлення до невдячної – в грошовому плані – спортивної сфери. Товариству сприяння обороні цікавіше спортом взагалі не займатися і при цьому залишати в себе бюджетне фінансування, яке виділяється кожен рік на розвиток спортивно-технічних і прикладних видів спорту, за які офіційно відповідає ТСОУ. Але бюджетне фінансування так просто не залишиш – його, грубо кажучи, треба розписати.

До речі, не варто думати, що ТСОУ не є «хлібним» місцем. Бюджетні кошти, що розкрадаються на парашутному спорті – лише один фрагмент «мозаїки». В ТСОУ є на чому заробити окрім цього. Красномовний приклад – два представника керівного складу ТСОУ в минулі роки стали народними депутатами.

Наприклад, колишній керівник ТСОУ Володимир Дончак в 2007 раптом потрапив в списки БЮТ на 52 місце. За які заслуги? В 2004 року був в СДПУ(о), ніякими звитягами на користь БЮТ не прославився, популярності в народі не мав. Чи не про банальну «купівлю» мандату йдеться?

Поміркуємо теоретично: звідки взятися коштам у людини, яка ніколи не мала бізнесу, а працювала – з часу її утворення – в структурі ТСОУ? Логічна відповідь: тільки з ТСОУ. А там кошти є. Адже товариству, як правонаступнику радянського ДОСААФ, в свій час перепали спортивні аеродроми, колишні авіа-спортивні клуби та десятки літаків, мотодроми, автомобільні школи та величезна кількість нерухомості. Все це потроху розпродається.

Отже, Товариство сприяння обороні України – обороні країни не сприяє, натомість чиновники відомства грішать корупційними оборудками.

 

Джерело

admin